Åpenbaringen for kjøtt kom i 2004, da vi hadde et lengre opphold i Rio de Janeiro. Målet var å lære seg portugisisk og oppdage dette fantastiske landet, og vi hadde spart penger for å bo der. Den store oppdagelsen for ekstraordinært kjøtt kom da vi besøkte “Churrascaria” for første gang. Her er en mail jeg sendte hjem til familie og venner etter å ha “oppdaget” denne kjøttrestauranten:

Jeg har tidligere erkjent at vi, grunnet vår nyervervede økonomiske sans, har handlet mat i butikken, og spist mye hjemme. Vi har prøvd aa være nøkterne med forbruket, slik at våre hardt opptjente penger skal vare en stund til her nede.. Men så skjer det! Vi møter naboen.. Som ved en slags tilfeldighet, når vi gikk langs gaten søndag kveld, kom vi til å bli geleidet, av vår egen oppmerksomhet, inn i naboens varme stue. Med røde blinkende neonlys på utsiden, og en liten dør med en hovmester utenfor kunne dette vaert hvilken som helst, hva som helst plass i denne bredkulturelle verden. Men med betryggende ord på utsiden, og lovnader om kjøtt og mat så langt magen kan strekkes, valgte vi altså å besøke naboen vår, denne utmerkede brasilianske restaurant!

 Det koster 11,90 Real å spise der. Det er 11.9 x 2,7, altså ca 30 kroner. Da kommer en inn, får tildelt bord av hyggelige servitører, det er mange av dem. 20-30 kanskje, og setter seg ned for å bestille noe å drikke. Så går vi opp til buffeten for å hente salat, poteter, forretter, sushi, reker, laks, ris, lasagne, pommes frites, eller hva en måtte tenke seg av ett helt fantastisk utvalg av matvarer, for så å sette seg ned igjen ved sitt tildelte bord. Jeg likte så mye så godt at jeg fylte hele tallerken med div gjenstander jeg måtte smake, og dette er før en har fått kjøttet! For rundt mellom bordene flyver små, velldresste kelnere med alle verdens typer av kjøtt, store stykker grillet kjØtt, som de tilbyr oss Å skjære en slice eller to av med sine sylskarpe kniver. Det er godt, det er så fantastisk godt, at jeg faktisk kjenner vannet komme rennende i munnen i den skrivende stund… En spiser kjoett, med det tilbehør en har valgt til en er forsynt, setter seg godt til rette, får bordet ryddet av, og gjør det samme en gang til… Håper dere ikke ser på dette som en slags spis så mye du orker ting, for det er det overhodet ikke, det er bare den brasilianske måten aa drive vellykket restaurant, virker det som.. Det er så genialt, så genialt!! Jeg elsker min kjære nabo!