Picanha! Picanha er blant de beste cutsene som er. I Søramerika, og Brasil spesielt er det sjefscuten over alle cuts, og det spises på en svært sosial måte. Gjerne ved at man sitter og prater, og en passer grillen – og hiver på stykke etter stykke, hvorpå det skjæres i tynne stykker – og sender skjærefjølen rundt bordet så alle får smake.

Hvordan gjøres det?
Man skjærer opp Picanhaen i 2-3 cm tykke skiver. Salter stykkene etterhvert – og legger dem på grillen. Direkte varme. Lurt å ta få stykker av gangen, da fettranden sørger for endel flammer. Mer enn man kanskje er vant med. Picanhaen blir mør når den får sterk varme til å begynne med. Flytt den litt rundt på grillen, slik at du slipper at den ligger og brenner. Litt flammer gir god smak – for mye så smaker det svidd..

Når man har fått brunet Picanhaen på begge sider, dras det over på indirekte varme, og man kan kanskje skrape stykket litt mot grillristen slik at mye av saltet skrapes vekk. Picanhaen er best når den er medium stekt. Pass på at den vendes av og til på indirekte varme også, slik at den ikke stekes bare på den ene siden.

Trikset er å følge med – og konsentrere seg litt om hva som gir best resultater. – Øvelse gjør mester. Ved å grille ett stykke av gangen får man gjøre opp egne erfaringer på hva som blir best. Noen Picanhas trening senere, og du er den perfekte Picanhagriller. Finn din stil – og finn ditt triks for hvordan det blir best – trikset er definitivt – å følge med – og tålmodighet.

Når du er ferdig med et stykke skjærer man det i tynne stykker igjen, og spiser en og en med hendene rundt grillen. Nydeligt!