Lite kan måle seg med skikkelig marmorert ytrefilet. Marmoreringen gjør kjøttet mørt og smakfullt, og kan ikke sammenlignes med vanlig – tørr ytrefilet. Får man til å steke den perfekt – er du så nært en “restaurantopplevelse” det går an å komme – hjemme i egen stue. Fraværet av slinser og fett – annet enn det som er marmorert inn i kjøttet gjør det veldig elegant og attraktivt! Veldig viktig ikke å steke den for lenge.

Legg ytrefileten på kjøkkenbenken en time eller to før du planlegger å spise. Ta den gjerne ut av vakumnpakningen og tørk av den litt. Se hvor fin den er! Nydeligt!!

Skjær den opp i passelig tykke biter – minimum 2 fingre tykke – evt prøve å tilpasse det til antall personer som skal spise. Ta på maldonsalt i passelig mengde på begge sider av hvert stykke.

Finn frem en passende stekepanne og få gang på temperaturen. (skru gjerne på ventilatoren..) Når den er varm legger du i de nydelige ytrefiletene og steker dem først på den ene siden i noen minutter – alt etter hvor varm stekepanne du har, også snur du dem og steker dem på motsatt side. Det er nok “lube” i marmoreringen – til at du ikke trenger andre oljer. Ikke bruk smør på dette stadiet – det gjør bare at alt svir seg, og det er ikke noe gøy. Når du nå er ferdig å få stekeskorpe på begge sider, pleier vi legge dem på en skjærefjøl – og skylle utav stekepannen (det er litt svidd salt oppi der nå. Samtidig justeres komfyren ned til lav varme.

Nå setter man stekepannen tilbake på komfyren – og har i smør. Det er bedre med for mye enn for lite. Når det har smeltet skikkelig legger man tilbake ytrefiletene. Nå skal de ligge og boble og kose seg på lav varme, mens man øser litt smør over dem i ny og ne. Snu dem en gang hvert minutt eller så.

På disse må stykkene trenger man nesten ikke steketermometer. Klarer du å ha lav temperatur på stekeprosessen nå – følger du med på siden av dem og ser at det røde området i midten får en litt mørkere tone – da er de klar. Dette kjøttet er så fint og mørt – at det kan brukes til biff tartar – så det er ingen som helst grunn til å steke det for mye. Da får man den “jernaktige” smaken som vanlig kjøtt og indrefilet ofte har – og det vil man ikke risikere under noen omstendigheter..

Legg de til sides, og la dem hvile litt – også er det bare å lukke øyene og la det stå til!

Anbefalt tilbehør – enten en liten salat eller pasta eller noe som ikke stjeler for mye smak.