Steking av TT-Bone er sykt godt!! Først! -Ta TT-Bonen ut av kjøleskapet og la den ligge på kjøkkenbenken noen timer. Pakk den gjerne opp, men det viktigste er at den får litt temperatur, og ikke går rett fra kjøleskapet på panna. Når du er klar tar du litt maldon salt, eller lignende og salter den sånn akkurat passe mye. Det er bedre med for mye enn for lite.

Skru på ventilatoren – og bestem deg for om du vil steke TT-bonen ferdig i stekepannen eller i stekovnen. Om du har litt å finne på på kjøkkenet mens den steker seg ferdig, – velg stekeovn. Har du en god øl eller et godt glass vin, og allerede har gjort alt klart – er det ingen måte å bli bedre kjent med kjøttet du skal spise på enn å steke det hele veien til ferdig på stekepannen.

Finn frem en skikkelig stekepanne, og sett TT-Bonen oppå, mens den varmer seg opp på komfyren. Kan godt gi litt gass på temperaturen. La den stå der en liten stund, slik at du får varme i beinet. Dette hjelper med å får jevnere steking av kjøttet da beinet tar lengre tid å varmes opp enn kjøttet..

Ta så tak i TT-Bonen og stryk fettsiden langs bunnen av stekepannen. Noe av fettet vil nå smelte, og du smører elegant opp stekepannen. Legg den så med den ene siden ned. Hold pusten. Dette går fint. Til tross for at stekepannen nå har høy temperatur – så tåler den noen gode minutter med temperatur. Når du tror den er ferdig – vent litt til. Lur litt under (bruk en gaffel eller noe til å løfte den opp i den ene enden. Ser stekeskorpen fin ut, kan du snu den. Hvis ikke – vent litt til. Når du har fått perfekt stekeskorpe – så snur du den, og gjentar på motsatt side.

Nå! -Er det en stor og flott TT-bone, samt endel svidd salt og lignende i bunnen av stekepannen din. Så nå må du ha bestemt deg for om du skal gå videre i stekeovnen eller på stekepannen. Velger du stekepannen gjør du som følger:

Stekepannesteking:
Skru ned temperaturen på stekeplaten til 1 eller 2 og legg TT-bonen på en stekefjøl. Sett inn steketermometer, stikk det inn fra siden – der hvor fettsiden er – og stikk inn mot beinet. Skyll gjerne utav stekepannen. Sett stekepannen tilbake og ha i smør. Godt med smør. Når det bobler og koser seg i smøret, legger du i TT-Bonen. Skal jeg tippe – er temperaturen i kjøttet nå 30-35 grader. Så du har god tid. Åpne deg en øl, eller ta deg et glass vin – det fortjener du!

La det steke noen minutter – og så snur du TT-Bonen. Legg gjerne en dash smør oppå, og eventuelt en liten rosmarin – om du vil tøye strikken for nye smaker ekstra langt! La det ligge og boble i smøret, og øs litt smør over TT-bonen (og rosmarinen) inni mellom. Snu TT-Bonen igjen etter en stund, og fortsett med samme prosedyre. Er det for lite smør i stekepannen legger du litt mer oppå TT-bonen rett etter at du har snudd den. Husk å øse over, det varmer oversiden av TT-Bonen også..

Hold på slik som dette – helt til temperaturen stiger til 55-56 grader. Måltemperaturen er 58, men den vil stige en grad og to til. Den kan godt hvile litt mens du gjør de siste tingene klar, men når du har stekt den så sent som dette, er det ikke snakk om 15 minutter..

Sett deg ned – skjær opp – spis! God fornøyelse!!

Stekeovn:
Sett stekeovnen på 150 grader. – Sett inn ett steketermometer fra siden. Når ovnen er 150 grader legger du TT-bonen i langpanne, og legger gjerne en liten smørklump oppå. Smør er egentlig ganske godt.

Vent til steketermometeret når 55-56 grader ca… Ta den ut, og la den ligge litt på en stekefjøl mens du gjør klar de siste tingene.. Skjær den opp og spis. 😉 God fornøyelse!

Tips til oppskjæring av TT-bone:

Skjær fra “toppen” langs beinet og ta ut begge “biffene” – Den største er ytrefileten, den minste er indrefileten. Skjær dem opp i tynne (max 0,5 cm) striper og monter så “TT-Bonen” sammen på en ren skjærefjøl. Ser helt “smashing ut” og da kan folk ta så mye de vil.